۹ بهمن ۱۴۰۰، ۹:۵۱

مهر گزارش می دهد؛

تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور؛ تحقق یا عدم دسترسی به عدالت آموزشی

تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور؛ تحقق یا عدم دسترسی به عدالت آموزشی

بنا بر مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تا سال ۱۴۰۴، سوابق تحصیلی و نمرات دوره تحصیلی دبیرستان به تدریج تا ۶۰ درصد ارزیابی توانایی داوطلبان را به صورت مستقیم به خود اختصاص خواهد داد.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ تا سال ۱۴۰۴ کنکور تنها سهم ۴۰ درصدی در تعیین مسیر تحصیلی دانش آموزان این کشور خواهد داشت و تنها به دروس تخصصی محدود می‌شود. پس از کش و قوس‌های فراوان به نظر می‌رسد دیگر باید شاهد اجرای شکل دیگری از کنکور باشیم و تغییرات این آزمون سرنوشت‌ساز از سال ۱۴۰۲ قطعی است.

سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سه‌شنبه ۵ بهمن ماه و در پایان جلسه ۸۵۵ این شورا با بیان اینکه طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دیگر طی ۴ ساعت کنکور، سرنوشت دانش‌آموزان تعیین نخواهد شد؛ گفت: معدل سال دوازدهم و اعمال آن در سال ۱۴۰۲ و معدل سال یازدهم در سال ۱۴۰۳ و معدل سال دهم در سال ۱۴۰۴ تأثیر قطعی خواهد داشت.

بر اساس این مصوبه تا سال ۱۴۰۴ سهم ۶۰ درصد ارزیابی توانایی داوطلبان کنکور به دوره تحصیلی دبیرستان منتقل می‌شود.

در ده سال اخیر تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون ورودی دانشگاه‌ها متفاوت بوده است. سوابق تحصیلی در سال ۹۳ و ۹۴ تنها در نمره معدل دیپلم با ۲۵ درصد به صورت تأثیر قطعی در کنکور اهمیت داشت. در سال ۹۵ تا ۹۷ نمره معدل دیپلم با ۲۵ درصد اما به صورت تأثیر مثبت و نه تأثیر قطعی لحاظ می‌شد.

این بدان معنا بود که نمره دیپلم تنها یک مزیت برای داوطلب محسوب می‌شد. همچنین در سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ برای داوطلبان نظام سالی واحدی / ترمی واحدی همانند سال ۱۳۹۷ عمل شد و برای داوطلبان نظام ۶-۳-۳ سوابق تحصیلی دیپلم ۳۰ درصد با تأثیر مثبت ملاک عمل قرار گرفت.

پس از این روند طولانی و کاملاً متفاوت؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی علاوه بر تخصیص تأثیر قطعی به سنوات تحصیلی، درصد این اثرگذاری را تا ۶۰ درصد افزایش داده است.

موافقان و مخالفان چه می‌گویند؟

طرح افزایش تأثیر سوابق تحصیلی موافقان و مخالفان زیادی داشته است. در حالی که موافقان از حذف یک آزمون استرس‌زا و اهمیت بخشی به مدارس و آموزش کتب درسی تاکید دارند؛ مخالفان معتقدند به دلیل نبود عدالت آموزشی در مدارس سراسر کشور، عادلانه نبودن امتحانات نهایی و امکان تقلب در آنها و تحمیل استرس چندباره و مضاعف به دانش آموزان، اعمال مستقیم تأثیر ۶۰ درصدی معدل در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها چندان عادلانه نیست.

مخالفان معتقدند حتی هیچ راه تضمینی وجود ندارد تا بتوان تشخیص داد معلمان در مدارس تا چه میزان به درستی به دانش آموزان خود نمره می‌دهند.

اما سید جلال موسوی مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاست‌های آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تنها نمرات ازمون های نهایی در ورود دانش آموزان به دانشگاه‌ها مؤثر است گفت: برگزاری امتحانات نهایی و تصحیح آنها به صورت پراکنده و کشوری بوده و به هیچ عنوان هیچ معلمی در افزایش نمرات معلمان خود دخیل نخواهد بود.

موضوع دیگری که مخالفان در این طرح بر آن تاکید دارند؛ بی توجهی به جمع کثیری از افراد به اصطلاح "پشت کنکوری" است؛ افرادی که در سال‌های گذشته در امتحانات نهایی شرکت کردند و دیپلم گرفته‌اند در حالی که در آن زمان سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه چندان اهمیتی نداشت.

تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور؛ تحقق یا عدم دسترسی به عدالت آموزشی

هامون سبطی دبیر کارگروه آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کاهش اهمیت کنکور در انتخاب دانشجویان گفت: در سال ۹۷ بیش از ۱۷۰ نماینده مجلس در نامه‌ای این موضوع را تصویب کردند که تأثیر قطعی معدل به دلیل مشکلاتی که برای داوطلبان حال حاضر پشت کنکوری دارد و همچنین به دلیل تفاوت فاحش معدل در مدارس دولتی مناطق محروم با سایر مدارس برخلاف مصالح آموزشی و عدالت آموزشی است.

احمد حسین فلاحی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه وقتی شرط معدل سال آخر را برای طرح کنکور مبنا قرار می‌دهند باید زیرساخت‌های آن را نیز تأمین کنند؛ گفت: آیا عدالت آموزشی را همه جا به یک اندازه مساوی تأمین کرده‌ایم؟ آیا محتوای آموزشی به میزانی است که در سال‌های آخر دبیرستان قابلیت رقابت برای کنکور را داشته باشد. به نظر می‌رسد با این محتوا و شیوه آموزشی نمی‌توان شرط معدل را به عنوان ورودی دانشگاه گذاشت و باید کار کارشناسی در این زمینه صورت گیرد.

در مدارس مناطق کم برخوردار با کمبود معلم و تجهیزات و امکانات آموزشی مواجه هستیم در حقیقت این نکته غیر قابل کتمان است که در مدارس مناطق کم برخوردار با کمبود معلم و تجهیزات و امکانات آموزشی مواجه هستیم؛ به همین دلیل افزایش تأثیر آزمون‌های نهایی و سنوات تحصیلی نه تنها موجب عدالت آموزشی نمی‌شود؛ بلکه حتی به گسترش بی عدالتی در آموزش منجر خواهد شد.

ابراهیم خدایی رئیس سابق سازمان سنجش آموزش کشور آبان ماه سال جاری در همایش ملی «سنجش علمی و آزمون‌های ورودی آموزش عالی: مبانی، چالش‌ها و راهکارها با تاکید بر کنکور سراسری» دو گروه دلیل را دلایل عدم حذف کنکور برشمرد و گفت: یک جنبه آموزشی و یک جنبه اجتماعی است.

وی ادامه داد: از منظر آموزشی، انتخاب بر اساس علاقه، بازار کار، هدایت تحصیلی، متضرر شدن داوطلبان مناطق محروم، اطلاعات سابقه تحصیلی و تورم نمرات بالاتر موجب شده حذف کنکور سخت‌تر باشد. از منظر اجتماعی نیز موضوع جنبه روانشناختی دارد. نگرش افراد به تحصیلات عالی، نگاه خانواده و جامعه، داشتن عناوین، تب مدرک گرایی و سرمایه گذاری سنگین خانواده‌ها، تغییر طبقه اجتماعی و رابطه مدرک تحصیلی با ارتقا شغلی و حقوقی نیز موجب عدم حذف کنکور است.

شاید مجموع عوامل فوق موجب شده است تا بخش قابل توجهی از افکار عمومی علی‌رغم انتقاد از وضع موجود، با تأثیر مستقیم ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی چندان موافق نباشند.

تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور؛ تحقق یا عدم دسترسی به عدالت آموزشی

سبطی با اشاره به وضع افکار عمومی در استقبال از تغییرات پیش رو گفت: در نظر سنجی‌های گسترده‌ای که هم در صدا و سیما و هم در سازمان سنجش انجام شده است، بیش از ۸۰ درصد مردم و خانواده‌ها با تأثیر قطعی معدل در کنکور مخالفت کردند. در شبکه شاد یک نظرسنجی صورت گرفته که در آنجا هم تنها ۳۴ درصد با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی موافق بودند.

وی ادامه داد: با اینکه در شبکه شاد سوالات به صورت شفاف مطرح نشده و سوالاتی در مورد کیفیت وضع فعلی پرسیده شده بود؛ نه آن وضعی است که در آینده با اجرای این طرح ایجاد می‌شود؛ ضمن اینکه در آن نظرسنجی کودکان ابتدایی هم می‌توانستند رأی بدهند؛ در حالی که این طرح برای آنان چندان واضح نبوده است.

بیش از ۸۰ درصد مردم و خانواده‌ها با تأثیر قطعی معدل در کنکور مخالفت کردند سبطی تأکید کرد: هم خرد جمعی و هم نظر کارشناسان بر این موضوع تأکید دارد که تأثیر قطعی معدل تبعات ناگواری را بسیار بیشتر از مزایای آن به دنبال دارد. این طرح قدمی رو به جلو در نظام آموزشی محسوب نمی‌شود؛ مگر برای برخی مؤسسات کنکوری یا مؤسسات خروج دانشجو از کشور.

دبیر کارگروه آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور با بیان اینکه اگر بتوانیم میزان رقابت را کاهش دهیم، می‌توان به بهبود فعالیت آموزشی امیدوار بود؛ گفت: اینکه میزان رقابت تفاوت چندانی نکند و تنها زمین رقابت از یک به دو زمین تبدیل شود، رقابت دانش آموزان و فعالیت مؤسسات کنکوری کم نشده و بیشتر هم خواهد شد.

وی افزود: طرح اخیر اهداف بسیار خوبی را معرفی می‌کند اما در عمل خلاف آن اهداف گفته شده رخ خواهد داد.

در همین زمینه موسوی که خود از طراحان مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است در خصوص افزایش تعداد ازمون های مؤثر گفت: اتفاقاً این که به جای یک آزمون ۴ ساعته در هر سال دو بار آزمون برگزار می‌شود و دانش آموزان در طول سه سال چند بار خود را محک می‌زنند موجب می‌شود استرس آنان کاهش یابد زیرا می‌دانند سرنوشت آنها در گروی یک آزمون نیست. کجای دنیا سرنوشت یک دانش آموز با یک آزمون ۴ ساعته سنجیده می‌شود.

تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور؛ تحقق یا عدم دسترسی به عدالت آموزشی

نظر بیشتر اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی از موافقان این مصوبه این است که با این تغییر در تأثیر سنوات، تلاش و زحمات آموزش و پرورش و دانش‌آموزان در دوران تحصیل معنادار می‌شود. با این وجود به دلیل تفاوت در کیفیت آموزش در مدارس سراسر کشور؛ به نظر می‌رسد با این مصوبه، دانش‌آموزان مناطق کم برخوردار بیش از گذشته از دسترسی به دانشگاه‌های تراز اول باز خواهند ماند.

به نظر می‌رسد با این مصوبه، دانش‌آموزان مناطق کم برخوردار بیش از گذشته از دسترسی به دانشگاه‌های تراز اول باز خواهند ماند علی‌رغم وجود اشکالات متعدد در برگزاری کنکور به شکل فعلی و تصریح قانون در برطرف کردن این اشکالات، سوالات بسیاری در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد که به سرانجام رسیدن کنکور را همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار داده است؛ تا جایی که گفته شده است معاون حقوقی رئیس‌جمهور در نامه‌ای به وزیر علوم هشدار داده است که مطابق تدبیر مقام معظم رهبری در اولویت دهی به مصوبات مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی صلاحیت ورود ندارد و در موضوع سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ملاک هم اولویت با مصوبه مجلس شورای اسلامی است.

کد خبر 5409533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      25 3
      مصوبه ناعادلانه حذف شود
    • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      21 3
      لغو مصوبه تاثیر معدل
    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      24 5
      لغو ناعدالتی مصوبه شورای انقلاب
    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      21 3
      مصوبه مسخره
    • IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      24 3
      مصوبه مسخره
    • IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      25 5
      لغو تغییرات کنکور 1402
    • IR ۱۶:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      26 2
      شمارو به قران این مصوبه را بردارید من میخوام برم سربازی و بعد از آن کنکور بدم و معدل من هم کم است و با این کار یعنی باید قید همه چیز رو بزنم با این طرح استرس یک سال را به ۳سال افزایش میدهد و در کنکور هر بار شکست فرصت داری ولی بااین مصوبه دیگه فرصتی برای جبران وجود ندارد
    • IR ۱۶:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      15 2
      شمارو به قران این مصوبه را بردارید من میخوام برم سربازی و بعد از آن کنکور بدم و معدل من هم کم است و با این کار یعنی باید قید همه چیز رو بزنم با این طرح استرس یک سال را به ۳سال افزایش میدهد و در کنکور هر بار شکست فرصت داری ولی بااین مصوبه دیگه فرصتی برای جبران وجود ندارد
    • IR ۱۶:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      11 1
      شمارو به قران این مصوبه را بردارید من میخوام برم سربازی و بعد از آن کنکور بدم و معدل من هم کم است و با این کار یعنی باید قید همه چیز رو بزنم با این طرح استرس یک سال را به ۳سال افزایش میدهد و در کنکور هر بار شکست فرصت داری ولی بااین مصوبه دیگه فرصتی برای جبران وجود ندارد
    • IR ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      24 1
      بااجرای مصوبه کنکوری دو اتفاق قطعی خواهد بود؛ ۱_برنده بی چون و چرای این رقابت تحصیلی دانش اموزان مدارس غیر انتفاعی و استعداد های درخشان خواهند بود بالای 95 درصد بطور قطع و این به معنی اشرافی گری و برنده شدن ثروت است 2_خودکشی در بین دانش اموزان بخصوص دختر بخاطر فشار چهار یا حتی پنج ساله برای قبولی
    • IR ۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      14 1
      خوب خودتون دارین میگین سطح آموزش تو مناطق محروم با بقیه جاهای کشور فرق می‌کنه پ چرا کاری نمیکنید تاثیر قطعی لغو شه ماچه گناهی کردیم که تو روستا مناطق محرومیم با کمترین امکانات چطور می‌خوابم با بچها مدارس برتر شهری یا غیر انتفاعی که خیالشون بابت معدل جمع رقابت کنیم واقعا این ظلم نیست این خیانت
    • حسین IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
      21 2
      بیشتر از 90 درصد دانش اموزان با تاثیر معدل 60 درصد مخالف هستند من نفهمیدم اصرار برای این طرح چیه وقتیدانش اموزها همه مخالف هستند بابا ما مناطق محروم نظام قدیم هستیم بدبختمون نکنید اینده تباه نکنید
    • US ۰۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      14 1
      مسولین محترم حق بچه های سال 99 و1400 را که سخت ترین کنکور دراین دوسال تقلب های زیاد صورت گرفت راچطور میخواین جبران کنید.که بچه ها مون مجبور شدن تن به تعهد خدمت بدن در مناطق محروم ولی اجازه ی ادامه تحصیل نداشته باشند ازشما بزرگواران تقاضا دارم که فکر به حال ادامه تحصیل این دانشجویان کنید .
    • AE ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      9 0
      لغو مصوبه
    • فاطمه IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      9 3
      لغو کنید برای هزارمین بار
    • فاطمه IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      8 1
      لغو کنید برای هزارمین بار
    • IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      7 1
      لغو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی لغو مصوبه ناعادلانه ی کنکور 1402
    • IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      8 1
      ما دانش آموزان خواهان لغو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم باید سنجشی باشد که همه دانش آموزان در یک سطح سنجیده شوند و در یک زمان مشخص وبا یک نوع سوال آزمون دهند وبهترین و مناسب ترین سنجش و آزمون ورود به دانشگاه ها،کنکور فعلی است. کنکورفعلی بهترین راه ومناسب ترین راه برای ورود به دانشگاه است.
    • افشار IR ۱۵:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      7 0
      بخدا قسم که این مصوبه فقط تبعیض وشکاف طبقاتی بین اقشارجامعه ایجاد میکنه من دختر چطوری باید هزینه تحصیلم را فراهم کنم پسر نیستم برم کارگری من چیکار کنم ، لطفا لغو کنید این مصوبه را
    • علیرضا IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      3 1
      به نظر من کسی که خودش مافیای کنکوره و کتاب کار و کمک آموزشی (اونم عمومی) و نوران کسب و کار خودش و هم کارهای خودش است شایستگی صحبت در این مورد را ندارد. وسلام، لطفا احترام مخاطبان خودتونو نگه دارید.
    • آقای آواره قوانین کنکوری IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      5 0
      حرف زدن کافیه««« کارزار لغو معدل کنکور ۱۴۰۲»»« تو گوگل یه سرچ بزن و امضا کن. اگرم به نمایندگان مجلس شهرتون دسترسی دارید حتما چند نفر باهم باهاش صحبت کنید حتی با خانواده تشریف ببرید بیکار و بیخیال نباشید. حق گرفتنیست نه دادنی
    • شیدا IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      4 0
      این مصوبه کاملا به ضرر مناطق محروم هستش وباعث ناعدالتی هستش تو رو خدا لغوش کنید
    • M IR ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      6 0
      #لغو_مصوبه_شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی #لغو_تاثیر_قطعی_معدل #لغو_حذف_شدن_دروس_عمومی
    • علی IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
      6 0
      این مصوبه=ناعدالتی و بدبختی دانش آموزان . ۹۰درصد با این مصوبه مخالف هستند شما باید به نظر مردم احترام بگذارید
    • فائزه IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
      3 0
      کی جلوی این تقلب ها رو می گیره؟ کنکور ۱۴۰۰ تقلب های زیادی صورت گرفت
    • ناشناس IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
      7 0
      لغوووووو کنید مصوبه رووو
    • یه نظام قدیمی IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
      6 0
      مخالف این طرح هستم ، از مجلس محترم شورای اسلامی و کمیسیون های مربوطه و علی الخصوص از دیوان شفافیت و عدالت درخواست داریم که لطفا این مصوبه را لغو کنند این مصوبه زیر ساخت های لازمه را ندارد ،عدالت آموزشی در آن اصلا اصلا وجود ندارد، شرایط داوطلبان مناطق 3 و محروم را در نظر باید گرفت که واقعا بی عدالتیه
    • زهرا IR ۲۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      3 0
      راه رو دارن برای دزدی و ورود آقازاده ها به دانشگاه ها باز می کنند ، وگرنه کجای این اسمش کم کردن استرس هستش وقتی استرس رو به جای یک سال کنکور دارن تو چهار پنج سال وارد می کنن به بچه های بدبخت ، اونم تو مناطق محروم با این امکانات آموزشی، هر کی پارتی داره قشنگ همه چی به نفعش اونی هم که کسی رو نداره بای
    • مناطق محروم IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
      6 0
      بقران که عادلانه نیس از کجا بیاریم ترمیم کنیم هیچکسی راضی نیس به این مصوبه خیلی ناعادلانه ست
    • مخالف مصوبه IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
      4 0
      این مصوبه ناعادلانه و پر از اشکال و ایراد را لغو کنید. با این مصوبه رانت و تقلب افزایش پیدا می کنه استرس دانش آموزان چندین برابر میشه چرا که استرس دروس امتحان نهایی به استرس کنکور با اون سوالات بسیار سخت اضافه میشه و ایرادات زیاد دیگر که بر آن وارد است معلمان و داوطلبان آگاه مخالف این مصوبه اند.
    • رضا IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
      2 0
      در خود جلسه امتحان نهایی به طور علنی تقلب میشه. من خودم بودم دیگه.
    • جعفر شهبازی SC ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
      2 0
      من معلم هستم لطفا این مصوبه ناعادلانه رو لغو کنین دانش آموزان من تو مناطق محروم نمی تونن به هیچ وجه ۲۰بگیرن آیا باید از کنکور خداحافظی کنن!فقط لطفاً این مصوبه لغو بشه تمام
    • US ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
      2 0
      با جرای این مصوبه به گفته خوده اعضای شورا عده ای زیر چرخ دنده های این مصوبه له می‌شوند.تاسف
    • IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
      1 0
      موافق لغو مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور هستم
    • .. IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۲
      0 0
      امام علی (ع) گفتن که افراد فقیر و محروم بیش از دیگران به عدالت نیاز دارن ، حالا ما دانش آموزان از شما میخوایم که با لغو این طرح ناعادلانه که بیشترین ظلم رو به افراد محروم میکنه ، عدالت رو برقراز کنین
    • من IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۳
      0 0
      مصوبه نا عادلانه لغو شود
    • سحررحمتی US ۰۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
      0 0
      لغومصوبه لغومصوبه لغومصوبه
    • عزیز IR ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۱
      0 0
      معدل به نوعی در هر سال از ۴۰ تا ۶۰ درصد تاثیر و امتحانات نهایی دیپلم در شرایط نابرابرمشابه کنکور برگزار شود به نظرمی رسد کما فی السابق امکان تقلب وجود داشته باشد از طرفی ظلم به مناطق کم برخوردار و محروم هست که امکانات آموزشی لازم را نداشته و نخواهند داشت . لذا این مصوبه حق خیلی ها را ضایع می کند